Højskoledag ”Himmelsyn og himmelsang”

Højskoledag i Rødding Sognehus 12. jan. kl. 9.30-14.30.

Vi indleder med morgenkaffe, hvorefter astronom og forsker ved Aarhus Universitet, Hans Kjeldsen holder foredrag om ”Det forunderlige univers”.

Vi bliver taget med på en rejse ud i himmelrummet forbi planeter, stjerner og fjerne galakser og skal høre om emner som Big Bang, solsystemet og søgning efter planeter omkring andre stjerner. Men også se billeder og dvæle ved universets uløste spørgsmål. Og ved det forunderlige, at der ikke kun er ingenting.

Efter frokost er der sangtime i ”100 Salmer” ved musiklærer Else Marie Lynggaard.

Vi slutter med eftermiddagskaffe.

Tilmelding til Anna-Mette eller Anne, senest 10. jan. Pris 75 kr., der betales på dagen.

Vi modtager MobilePaye.

”Det gamle Rødding” vender tilbage!

Tirsdag d.3.okt. kl.19.30 fortæller Ernst Trudsø om personer og begivenheder omkring Vestsallingbanen.

Det foregår i sognehuset i Rødding.

Lokalrådet serverer kaffe og brød.

Arr. Lokalrådet ved Rødding kirke

12/10 kl. 19.30: Foredrag i Medborgerhuset i Lihme om den ældste danske kirkehistorie ud fra Lihme Kirke v/ Turi Thomsen

Gennem det næste halve år gennemfører vi et samarbejde mellem kirken og Lihme Borgerforening om en oplevelses-rejse gennem kirkehistorien – set gennem Lihme Kirke.

Vi lægger ud d. 12.okt. kl.19.30 med et foredrag om kirken i middelalderen.

Foredraget holdes af museumsinspektør Turi Thomsen, Skive Museum. Turi Thomsen kalder sit foredrag: Lihme kirke – høj alder og mange spor - hvad siger en kirkes udseende os egentlig om den tid eller de tider, hvor den er bygget.

Fra bananstat til diktatur –

Tirsdag d. 14.nov. kl.19.30 fortsætter vi med et foredrag om reformationstiden set fra Lihme Kirke. Foredraget holdes af højskolelærer og forfatter Poul Abildgaard, og det hedder noget så spændende som: Fra bananstat til diktatur – reformationen i Danmark. Foredragsholderen vil bl.a. komme ind på den tragiske rolle Jens Hvass fra Kaas kom til at spille.

Foredragsserien fortsætter efter jul med et foredrag om 1700-tallet og et om vores egen tid.

Arr. Aktivitetsudvalget og Lokalrådet ved Lihme Kirke