Ny præst ansat!

Der er ansat en ny kirkebogsførende sognepræst til Rødding, Lem, Lihme og Vejby sogne.

Blandt ansøgerne har menighedsrådet enstemmigt indstillet sognepræst Anne Røndal, Rødding

til stillingen. Dette er godkendt i kirkeministeriet, og hun tiltræder embedet den 1. november2018.

Vores nuværende præst, Jakob Fløe Nielsen, har efter 27 år i embedet søgt sin afsked for at gå på

pension. Dette sker med udgangen af august måned.

Formanden for menighedsrådet, Margit Bisgård, fortæller, at med Jakob’s afskedsbegæring,satte menighedsrådet sig sammen for at blive enige om, hvilke kvalifikationer den kommende præst skulle have. Stillingen blev opslået, og ansættelsesproceduren blev igangsat.

Efter en meget sigende og nutidig prøveprædiken og et par samtaler med Anne Røndal var vi slet ikke i tvivl om, at hun var den rette til præstestillingen i Vestsalling. Anne er en udadvendt og imødekommende person, hun er ihærdig og arbejdsom, hun elsker højmessen, men er samtidig meget bevidst om, at der skal være tilbud til alle i menigheden. Især børn og unge skal der tages særlig hånd om; dette kan f.eks. være med børnegudstjenester og familiegudstjenester. Anne har også ideer til en anderledes og mere attraktiv  konfirmandundervisning i støbeskeen.

Det skal bemærkes, at vi har haft tid til at lære Anne at kende; hun blev gift med Jakob i 2015 og flyttede ind i præstegården i Rødding efter 22 år som sognepræst i Engesvang.

Efter at have haft en meget vellidt præst i så mange år, har det været utrolig vigtig for menighedsrådet at træffe det rigtige valg, men vi er overbeviste om, at vores beslutning er et godt valg for kirkelivet og befolkningen i de fire sogne, slutter Margit Bisgård.

Der holdes afskedsgudstjeneste for Jakob Fløe Nielsen søndag d. 26. august, og indsættelsesgudstjeneste for Anne Røndal søndag d. 4. november.