Konfirmation

Konfirmationsdatoer

Konfirmation i 2019

Lem: Stor Bededag fredag den 17. maj kl. 10.00

Lihme: Lørdag den 18. maj kl. 10.00

Rødding: Søndag den 19. maj kl. 9.30 og 11.00 se forældre angående. konfirmationstider her

Konfirmation i 2020

Lem: Stor Bededag fredag den 8. maj kl. 10.00

Lihme: Lørdag den 9. maj kl. 10.00

Rødding: Søndag den 10. maj

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelsen foregår i Lem præstegård og i Rødding sognehus og løber fra efterårsferien til konfirmationen.

Når man ”går til præst” lærer man om det, der betyder mest i livet. Tit vil man de første gange opleve, at man dumper ind i en anden verden, når man træder ind i konfirmandstuen. Men det går over efterhånden.

Meningen er, at man efter konfirmationsforberedelsen ved helt ind i knoglerne, at man er et elsket menneske, at man hører til og er nogen. Og at man ikke skal være bange. For Gud er det.

Mens man går til præst skal man deltage i mindst 8 gudstjenester som en del af undervisningen. Bryllupper og begravelser er også gudstjenester, og naturligvis barnedåb. Man må gerne gå i kirke også andre steder end i Rødding, Lihme, Lem og Vejby.

Tilmelding til konfirmationsforberedelsen, herunder samtykkeerklæring, hvis konfirmandens navn skal i avisen før konfirmationen (påkrævet i henhold til persondataloven).

Spørgsmål vedr. konfirmation og konfirmationsforberedelse rettes til præsterne

 

 

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i vore kirker går præst og konfirmander ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads ud for den stolerække, hvor din familie sidder. Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken, der også er en tale til jer konfirmander. Og I siger trosbekendelsen sammen.

Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor I konfirmander knæler. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og du bekræfter troskendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet. Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen. Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.

 

Del dette: